Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 4. 2017

Šavlozubý tygři

Soto

Soto je zlý šavlozubý tygr, který plní úlohu hlavního padoucha v prvním díle. 
Je vůdcem malé pětičlenné smečky tygrů. Ze všech jejích členů je nejsilnější a nejchytřejší. Je velice pomstychtivý a nemilosrdný. Z celého srdce nenávidí skupinu lidí vedenou Runarem, protože mu vyvraždila polovinu smečky. 
Je nejlepším bojovníkem v celé smečce. Je také největší, oproti ostatním je svalnatější, barva jeho kožichu je nejsytěji hnědo-červená a má hustou, tmavě hnědou hřívu, která mu vede od krku až po konec zad. 
Ze všech nejvíce důvěřuje právě Diegovi, má ho jako svou pravou ruku. Co se ostatních týče, chvílemi ho opravdu otravuje jejich nízká inteligence, hlavně Zekova. Poprvé se objevuje, když plánuje pomstu Runarovi. Spolu se Zekem, Oskarem a Lennym chce přepadnout jeho tábor, zatímco Diego má za úkol se vplížit do jeho stanu a ukrást jeho dítě, které by později sežrali. Jenže se plán zvrtne, když se Diego vrátí a oznámí, že mu zmizelo dítě i s jeho matkou u vodopádů. Rozzuřený Soto mu nakáže, aby ho našel. Poté s ostatními odejde do své "základny" v jeskyni. Když zjistí, že si mamut Manny začal toto dítě chránit, ale Diego si získal jeho důvěru, dohodne se s ním, že je zavede na Pološpičák, kde zlikvidují Mannyho, Sida i dítě. 
Jenže Diego svou smečku zradí a varuje je. Připraví na tygry past, při které na chvíli omráčí Zeka a Lennyho. Sotovi se ale nic nestane a chce s Diegem Mannyho nadobro oddělat. Nicméně Diego se postaví za Mannyho, čímž Sota velice rozzuří a překvapí. Mezitím se proberou Lenny s Zekem a se s nimi po boku chystá zaútočit. Zatímco oni dva zaměstnají Mannyho, Soto v souboji porazí Diega a omráčí ho. Vzápětí je však odhozen Diegem o skálu. Tímto nárazem se rozhoupou ostré rampouchy, které na něj spadnou, což ho zabije.Soto byl vůdce smečky šavlozubých tygrů, do které patří: Diego, Zeke, Seber, Tothed a Soto.Bohužel před tím bylo ve smečce 10 šavlozubých tygrů, ale polovinu zahubili lovci z kmene od vůdce Baya.A tak se chtěl Soto pomstít tím, že mu chtěl zabít syna a tak dal Diegovi za úkol přivést toho jeho synka, že ho sní k snídani.Diegovi chyběl jen kousek od toho aby ho dostal, jenže ve stanu s mrnětem byla ještě jeho matka Hyau, která ho popadla a utíkala s ním pryč. Diego zahnal Hyau i se svým synkem na okraj skály.Už si myslel že ho má, ale Hyau skočila do vodopádu.Hyau bohužel pád nepřežila a tak zůstal naživu jen sám mrňous, kterého potom našel mamut Manny spolu s otravným Sidem.A tak se rozhodli, že ho půjdou vrátit jeho smečce.Cestu jim ale zkřížil Diego, který jim potom musel dělat stopaře a mezi tím také informoval Sota jak se věci mají. Jednou dostal informaci, že s mrnětem přivede i mamuta a tak Soto sestavil dokonalý plán jak ho složit, ale nepočítal s tím že Diego se přidal na druhou stranu (Mannyho, Sida a mrněte) a prozradil jim vše. Ke konci spolu bojovali sice vypadalo že Diego umře, ale přežil a Soto byl zabit ránou do skály, která shodila na něj rampouchy.

Výsledek obrázku pro ice age soto

Oscar

Oscar je vedlejší záporná postava filmu doba ledová. Patří do smečky smilodonů, kam patří Lenny, Zeke, Diego, Soto a on. Společně chtějí získat lidské mládě Mrňouse a posléze ho zabít a sníst. Velmi se těší, až miminko chytí a on se po dlouhé době pořádně nažere. Děj 
Poprvé lze Oscara spatřit, když celá jeho smečka útočí na tábor lidí. Po krátkém boji uvidí ženu Runara Hyau, která i s dítětem utíká k útesu. Diego jí je v patách, ale ona skočí z útesu a zemře. Před svou smrtí stihne ještě předat dítě mamutovi Mannymu a lenochodu Sidovi. Oscarovi to vůbec není na škodu a alespoň se může těšit na další šťavnaté masíčko. Soto vyšle Diega, aby se s mamutem a lenochodem sblížil a předával jim informace. 
Zatímco Diego jde s Mannym a Sidem, tak Soto s Oscarem a ostatními tygry se plíží těsně za nimi a čekají, než neobvyklá "smečka" dorazí k jeskyni, kde je následovně napadnou. Když už budou na dosahu cíle, tak se Diego vzbouří a jde místo na Mannyho na ně. Diego se dá do boje se Sotem, zatímco Oscar, Lenny a Zeke útočí na Mannyho. Soto po krátkém boji Diega porazí a jde pomoci ostatním tygrům. Mamut se sice brání, ale proti čtyřem smilodonům má pramalou šanci. Naštěstí se probudí Diego, který odhodí Sota, který už se bude chystat ke smělému výpadu na mamuta. Vůdce smečky uvidí Sida a dítě a bude ho chtít získat. Jenže Manny jeho chvilkové nepozornosti využije a hodí ho na skálu. Poté umírá a Lenny s Oscarem jsou nuceni uprchnout, protože nemají žádnou šanci. Jejich další osud není znám. 

 Oscar je velejší postava filmu doba ledová člen Sotovy smečky šavlozubáků, do které patří i Zeke, Diego a Lenny. Objeví se při napadení lidského tábora, kde bojuje s pravěkými lidmi. Také se Zekem navštíví Diega, který jim řekne, že jim přivede mamuta (Mannyho). Se Sotem připraví plán. Poté taky se Sotem a Lennym pronásledují Sida s dítětem, po kterém smečka touží (hlavně Soto). Když je Soto po bitvě s Mannym a s diegem mrtev, Oscar s Lennym utečou.

Výsledek obrázku pro ice age oscarVýsledek obrázku pro ice age oscar

ZekeVýsledek obrázku pro ice age zeke

Zeke Smilodon (Šavlozubý tygr)

Lenny

Lenny

Výsledek obrázku pro ice age lennyVýsledek obrázku pro ice age lenny