Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 4. 2017

Mrňous/Runar/Hyau

Mrňous

Roshan je syn velitele tábora pravěkých lidí. Mannyho smečka mu říká "mrňous". Vyskytuje se jen a pouze v prvním díle. Roshana se pokusí ulovit Sotova smečka šavlozubých tygrů, ale jeho matka Hyau s ním skočí z vodopádu. Poté se i s Roshanem vyplaví u břehu právě Hyau, dá Roshana na břeh k Mannymu, který tam zrovna je, a utopí se.Sid chce Roshana donést k jejich táboru, ale nemůže vyšplhat na skálu. Přichází i šavlozubák Diego, který se sice chová přátelsky, ale chce Roshana pro velitele šavlozubých tygrů, Sota. Ukáže se, že lidé odešli.Roshan v průběhu cesty křičí, protože má hlad, proto Manny s Diegem a Sidem kuriózně získají meloun od blbounů nejapných. Diego ho málem v průběhu noci unesl, ale Manny ho naštěstí ze spaní pevně držel.Roshan se po přechodu nebezpečného průsmyku taky naučil trochu chodit. Se Sidem převezou Zekeho a po porážce Sota je Roshan vrácen zpět otci, který je velice dojat.  

Runar

Lovec Runar je vůdce kmene lidí, kteří se objevili v prvním filmu. Runar je otec Mrňouse a byl manžel Nadii. Jeho kmen napadnou šavlozubí tygři. Zatímco s nimi bojuje, tak jeho manželka popadne Mrňouse a snaží se s ním utéct do bezpečí. Tygři jí však pronásledují a tak skočí z vodopádů. Runar se je snaží najít, ale nedaří se mu to. Jeho kmen proto opustí tábor a vydá se na dalekou cestu. Na své cestě se setkal s Manfredem a Sidem, kteří měli celou dobu u sebe Mrňouse. Manny mu ho dá a Runar mu na oplátku dá náramek. Poté se svým synem odchází pryč. 
Hyau
 Hyau je chytrá žena, která má synka a za manžela vůdce kmene. Jednoho dne se vůdce smečky šavlozubých tygrů rozhodl, že napadnou tábor a ukradnou syna Hyau a pak ho sní a dostal to za úkol Diego. Jakmile se strhla bitka mezi lidmi a zvířaty měl mrňous namále, ale naštěstí tam byla Hyau, která ho pobrala utíkala s ním, aby ho zachránila. Při té honičce strhl Diego mrňousovi náramek, který měl od svého táty. Jak Diego zahnal Hyau na okraj skály tak skočila. Po pádu nalezne Menyho a Sida a dá jim jejího synka. Hyau ten pád bohužel nepřežila.