Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 4. 2017

Manny

Manny

Manfred, známý spíše jako Manny je mamut, který vedl stádo různých zvířat se kterými měl mnoho zážitků a zkušeností. Miloval svou ženu a dítě a chránil je velmi dobře. Jednoho dne je však přepadli lovci a Manny je nedokázal ochránit. Zabili mu ženu i dítě a od té doby je rozhořčený, chladný a lhostejný k ostatním tvorům. 


Nicméně, později narazí na vyšinutého lenochoda Sida, který je samý problém. Manny ho zachrání před útokem dvou nosorožců a od té doby cestuje s ním. Sid našel lidské dítě jménem Roshan, který byl oddělen od svého kmene a Manny, spolu s šavlozubým tygrem Diegem a Sidem, pomáhají vrátit dítě ke svému kmeni. Stává se z nich neoddělitelná smečka. Brzy poté si vytvoří domov v údolí, které je však obklopené ledem. Led však začíná tát a Manny vede zvířata do bezpečí. 

Během této cesty si myslel, že je poslední živý mamut. To se však změnilo ve chvíli, kdy potkal mamutici jménem Ellie, která se domnívá, že je vačice. Spolu s ní jsou i dva vačičáci Crash a Eddie. Ze začátku jejich vztah není moc dobrý, po čase se však do sebe zamilují. O nějaký čas později Manny a Ellie čekají dítě a Manny je neklidný, když si představí, že bude otec. Manny je však nucen vypořádat se, se zmizením Sida, jež byl unesen Tyrannosaurem jménem Momma.

Byli nuceni vzdorovat nebezpečným podzemním dinosaurům. V tom jim pomohl jednooký lasičák Buck. S jeho pomocí se jim podařilo zachránit Sida a vrátit se na povrch, kde se Mannymu narodila dcera Broskvička.