Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 4. 2017

Litoptern/Roger/Šmudlinka/Stu

Litoptern

Litoptern je druhem Macrauchenia. Je poněkud natvrdlý. Jeho druzi se objevují průběžně v celé sérii, ale tento jedinec pouze jednou.Když spadne Scrat, Litoptern na něj šlápne a kryserčák se mu přilepí na chodidlo. Potom se ptá svého společníka stejného druhu, proč se danému věku říká Doba ledová, proč ne třeba mrazivé časy. Jeho společník mu zcela pravdivě odvětí, že to je podle toho ledu. Litoptern ještě souhlasí a poznamená, že se opravdu tváří dost ledově. Poté už se nevyskytuje.

Roger

Roger je samice pteranodona, která se vyskytuje jen a pouze ve třetím díle Doby Ledové. 

 

Poprvé se objeví, když na ni dopadnou Buck, Crash a Eddie a chtějí zachránit Sida. Bohužel je ale napadnou další pteranodoni, kteří touží po čerstvém mase. 
Když už skoro zachrání Sida, dostane Roger ránu a klesá k zemi. Buck ji naštěstí několikrát praští a díky němu také neproletí lávou jako ostatní pteranodoni, kteří to nevybrali. 
Pteranodon polapí padajícího Sida a letí nahoru, kde ale narazí hlavou do vrstvy ledu. Naštěstí se jim ale nic nestane a doletí k Ellie, která právě porodila. Když je Buck dojat Broskvičkou, zničehonic se otočí a zeptá se Roger, jestli neuvažovala o dětech. Roger je překvapena a odlétá pryč.

Šmudlinka

Velryba

Stu

Stu byl Glyptodon s velmi malou inteligencí vyskytující se ve druhém filmu. Sloužil jako Tonyho asistent. Tonny ho využíval hlavně jako pokusného králíka. Pomáhal Tonnymu při testování jeho speciálního nefunkčního šnorchlu. Ostatní zvířata se snaží uniknout před povodněmi, jediný Stu zůstane v údolí. To se mu taky stane osudným, protože ho ve vodě zabijí prehistoričtí mořští dravci. Jeho krunýř poté Tony používá ke svému prodeji.