Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 4. 2017

Diego

Diego

PRVNÍ DÍL Diego se zde nejprve zjevuje jako záporák, když se na příkaz velitele smečky snaží ukrást Roshana (lidské mládě), ale Hyau s ním skočí z vodopádu. Roshana ještě vyhledá, ale v jeho ukradení mu brání Manny a Sid, kteří se dítěte ujali a chtějí ho odnést lidem tam, kam patří. 


Diego je vede, ale schválně je vede jinam, k jeho smečce, které velí Soto, aby oba zabili a Roshana sežrali. Čím dál tím víc ale měkne a hlavně poté, co ho Manny těsně zachrání před pádem do žhavé lávy, a když zjistí, že ho má rád nejen Roshan, ale i Manny se Sidem. 

Proto se rozhodne trojici ochránit. Řekne jim původní plán tygří smečky a pak i svůj nový, na obranu před jejími členy, kteří už se blížili. Sidovi se podařilo vyřadit Zekeho, Mannymu zase Oscara a Lennyho. Když Soto chtěl s Diegem zabít Mannyho, Diego se vzepřel, ale byl poražen. Povede se mu ještě vstát a srazit Sota stranou, ale bací se do hlavy o kámen a vypadá to, že umírá. Přesto ale trojici dohoní a je svědkem odevzdání Roshana otci. Diego se stává oficiálním členem jejich smečky. 

 DRUHÝ DÍL Diego je zde už nejlepší přítel Mannyho i Sida. Spolu s mamutem navštíví Sidův tábor, který ale Sid nezvládá tak, jak byl chtěl. Když je lenochod zesměšněn, natruc hodlá sjet skluzavku smrti. Manny ho zachrání, přičemž Diego jako první zjistí, že ledy tají a brzy bude potopa. 


Sup je pošle na druhou stranu údolí, kde je údajně loď, která by zachránila zvířata před potopou. Trojice tam jde a cestou se k nim připojí mamutice Ellie, která si myslí, že je vačice a její vačičáčí, nevlastní bratři Crash a Eddie, které Diego od začátku nemá rád, protože jeho a Sida ostudně "přeprali". 

Sid přijde na to, že Diego se štítí vody, a učí ho plavat (jen tak na suchu). Diego ho nebere vážně. Když se Ellie naštve na Mannyho a jdou dále k loďi, kameny pod mamuty povolí a oni balancují na ničím nespojené konstrukci kamenů. Když už z konstrukce všichni unikli, Diego chtěl utéct taky. Skočil - a býval by zahučel kdovíkam, kdyby ho Manny s Ellie nezachytili svými choboty. 

Po útěku před nenažranými supy naleznou loď, ale potopa už je na místě. Ellie je uvězněná v jeskyni, do které teče voda, Crash a Eddie se topí, a hrdina Sid omdlel po nárazu hlavou do plovoucí kry. Diego je tak nucen překonat strach z vody, což udělá a zachrání Sida i Crasge s Eddiem. Scrat pak odvrátí potopu a Diego je svědkem příchodu zdánlivě vyhynulých mamutů. Chvíli to vypadá, že se Manny oddělí od smečky, ale nakonec zůstane i s Ellie a oběma vačičáky. 

 TŘETÍ DÍL Diegovi se zdá, že se stává až moc velkým měkkotou, proto opouští smečku. Sid je ale unesen T-Rexem a Diego spolu s Mannym, Ellie a vačičáky se vydají Sida hledat. Zjistí, že v podzemí je stále svět dinosaurů. Jeden je hned napadne, ale tomu uniknou. Poté jsou ale masožravými jedinci obklíčeni. Tentokrát je zachrání jednooký lasičák Buck. Diego je poté s Mannym téměř sežrán masožravou květinou, ale opět přichází na scénu Buck a zachraňuje je. 


Diego Buckovi závidí jeho život bez závazků, ale poté zjistí, že to není nejlepší zůstat sám mezi dinosaury. 

Díky "malému technickému zádrhelu" uvíznou s Mannym a vačičáky ve strži smrti, kde se kvůli plynům smějí jako blázni a bývali by se usmáli k smrti, nebýt Ellie, která je zachránila. 

Velkou roli hraje Diego také v rozborcené Tabuli trápení, kde brání rodící Ellie na vysoko položených místech před menšími dinosaury. Ellie nakonec úspěšně porodí, zrovna, když Diego vytahuje Mannyho nahoru. Diegovi v tu chvíli ukápne slza, což dokazuje, že Diego opravdu není z kamene. 

Šavlozubák ještě pomůže při svazování Rudly a jako jediný vidí Buckův návrat mezi dinosaury. Nakonec se rozhodne, že ve smečce zůstane. 

ČTVRTÝ DÍL Poté, co Scrat rozpohyboval jádro Země tak, že se Pangea rozdělila na dnešní kontinenty, Manny, Diego a Sid jsou také odlomeni od pevniny, a to na velké ledové kře. Vpluli do oceánu, kde se přes ně přehnala obrovská bouře, která jim na kru v průběhu dokonce vehnala nového společníka, obřího kraba, který byl ale hned smeten velikou vlnou. 


Po této strašlivé bouři Diego přišel na to, že se s nimi plavby zůčastnila i Sidova babička, která celou bouři zaspala. Po jejím probuzení ke kře připlouvá ještě mnohokrát větší a ozývá se z ní smích. Moc pozdě však našim hrdinům dojde, že je to pirátská loď. Piráti naskákali na jejich kru, zarazili svá lana s bodci do kry a chtěli ji odtáhnout jako kořist. Diego však v běhu překousal všechna lana, až na jedno - v tom mu zabránila Shira, která využila toho, že se, jak řekl "s holkama nepere" a zneškodnila ho šikovným chvatem. Zajati na lodi pirátského kapitána Střeva, jsou donuceni poslouchat jejich píseň o kapitánovi, dokud se ostatním nepodaří uniknout a potopit Střevovu loď. Když je čtveřice zase na své kře, uvidí u sebe tonoucí Shiru, volající na nezvěstného kapitána, Diegovi to nedá a vytáhne ji z vody i přes její protesty. Shira se stává jejich zajatec a Diego se do ní zamiluje. 


Když připlují na pevninu, Diego si v noci povídá se Shirou a snaží se ji přesvědčit, aby byla s nimi. Shira váhá, ale nesouhlasí. Druhý den ráno Shira uteče. Diego je z toho smutný, ale všemu konec není - Střevo je na ostrově a Shira utekla za ním. Diego to však už vzdává, jelikož ji nebude přesvědčovat u Střeva, který by na ně poslal hordu pirátů. 

Jelikož Mannyho cíl od doby, co uplavali na kře od pevniny, je najít Ellie a Broskvičku, potřebuje loď. A protože Střevo si právě od malých lumíků nechal postavit novou loď, Manny se rozhodne ji ukrást. To se jim povede a když Diego sprintuje k odplouvající lodi (již pod Mannyho velením), běží za ním Shira, aby ho dostala. Diego se jí ještě jednou zeptá a ona svolí přidat se k nim. Jenže když Diego skočí na loď, Shira zabočí a schová se za rohem. Diego nechápe, co to Shira dělá, ale pochopí - Střevo totiž běžel za nimi a jako opice by na loď doskočil, jenže Shira mu kopla pod nohy led, on uklouzl a zřítil se do vody. Smutný Diego myslel, že Shiru vidí naposledy. Po dlouhé plavbě minou sirény, které se je snaží očarovat svými falešnými vzhledy, ale Manny je před nimi zachrání. Po chvíli Manny uvidí Ellie a Broskvičku, jenže ti jsou svázáni pomstychtivým Střevem. Manny, Sid a Diego však jdou proti Střevovi bojovat a přidá se i Shira, která je tam s posádkou taky. Po chvíli je Střevo s posádkou poražen, Ellie a Broskvička jsou osvobozeni a Shira se k Diegově radosti přidává ke smečce.